Gratis flydata fra Avinor

Deler av innholdet på Avinors internettsider kan du benytte i dine egne tjenester uten å måtte betale for det. Denne siden beskriver hvilket innhold som er tilgjengelig og vilkår knyttet til bruk.

Flydata i XML-format

Avinor koordinerer trafikkinformasjon fra alle flyselskaper som flyr til og fra våre 46 flyplasser. Deler av disse dataene - flytider (inkl. oppdatert trafikkstatus), flyplassnavn og flyselskaper - er tilgjengelig i XML-format (Wikipedia: XML).

Datagrunnlaget i tjenestene er det samme som benyttes i våre egne Internettløsninger, på informasjonsskjermer på flyplassene og hos samarbeidspartnere som f.eks Flytoget og NRK. Tjenestene inneholder ikke data fra private flyplasser som Moss Lufthavn, Rygge.

I punktene under finner du tekniske beskrivelser av datatjenestene vi tilbyr. Merk at beskrivelsene er beregnet for personer med kjennskap til XML-formatet.

Flytider (inkl. oppdatert trafikkstatus)

Statustekster

Flyplassnavn

Flyselskap

 

Vilkår for bruk

Vi legger ingen begrensninger på hvordan data benyttes, så lenge innholdet ikke benyttes i sammenhenger som bryter norsk lov. Vi forbeholder oss retten til å stenge tilgangen for aktører som benytter tjenestene i sammenhenger som vurderes som skadelig for Avinors omdømme. Informasjon, men ikke begrunnelse, om slike beslutninger vil bli gitt dersom kontaktinformasjon er tilgjengelig.

Alt innhold fra våre tjenester skal merkes "Flydata fra Avinor". Teksten skal være en lenke til www.avinor.no, plasseres i umiddelbar nærhet til dataene og være godt synlig for sluttbruker.

Dersom du planlegger å benytte datatjenestene i sammenhenger som innebærer stor belastning på våre servere, ber vi deg kontakte oss i forkant. Avinor har dessverre ikke anledning til å yte teknisk support.

Avinor kan ikke garantere at innholdet er fullstendig, oppdatert eller tilgjengelig til enhver tid og sted. (Vi kan imidlertid love at vi gjør vårt beste med rådende ressurser og rammebetingelser.)

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss, send en e-post til flydata@avinor.no.